ပုဇြန္ခ်ဥ္စပ္သုပ္
ဝ ကၽြန္ေတာ္ဒီေန႔ ပုဇြန္ခ်ဥ္စပ္ သုပ္စားပါတယ္။
ဝ (၁) ပုဇြန္ကုိသန္႔စင္ေအာင္ေဆးေၾကာၿပီး ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ တုိ႔ ျဖင္႔ဆီသပ္ခ်က္ပါ။
ဝ (၂) သီဟုိသရက့္ေစ့ကုိဆီပူ ျဖင့္ က်က္ေအာင္ေလွာ္ပါ။
ဝ (၃) သခြားသီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ခရပ္းခ်ည္သီး၊ ငရုပ္ပြ၊ ပန္းသီး၊ မုန္လာဥနီ၊ တရုပ္နံနံပင္ တုိ႔ ကုိ ဂ်စ္ခုံံံျဖင့္ ညီေအာင္လီွးပါ။
ဝ (၄) ပုဂံေသးတလုံး ထဲမွာ သံပုရာရည္၊ ငံျပာရည္၊ ဆား၊ သၾကား၊ ငရုပ္သီး တုိ႔ကုိအခ်ဳိးဆ ညီေအာင္ ဆပ္ေဖ်ာ္ပါ။
ဝ (၅) ေနာက္ဆုံး ပုဇြန္ နဲ႔ အသီးအရြက္ ခ်ဥ္စပ္ရည္ တုိ႔ေရာနယ္ပါ။
ကဲအရသာရွိတဲ႔ ပုဇြန္ခ်ဥ္စပ္သုပ္ သုံးေဆာင္ႏူိင္ပါ ၿပီ ဗ်ာ……
No comments:
Post a Comment